Commercieel vastgoed

Beleggen in commercieel vastgoed heeft het afgelopen decennium een enorme vlucht genomen. Met name door de lage rente zien veel beleggers het beleggen in onroerend goed als een aantrekkelijk alternatief voor bijvoorbeeld een spaarrekening. Veel individuele beleggers beleggen in box 3, andere beleggers plaatsen hun vastgoedbeleggingen in een BV of CV. In welke vorm de belegging ook plaatsvindt, het onderliggende pand staat bloot aan bepaalde risico’s.

Welk risico dekt u af en welk risico neemt u?
Een aantal risico’s is niet af te dekken. Deze vallen onder het zogenaamde ondernemersrisico. Denk hierbij aan de waardeontwikkeling van uw pand(en), aan de ontwikkeling van de huren, maar ook aan de vraag of de huurders blijven, of de onderhoudskosten juist zijn ingeschat en of het pand op termijn nog te financieren is.

Andere risico’s zijn juist wel weer goed af te dekken. Hoe? Door te zorgen dat u niet over- of onderverzekerd bent. De verzekerde waarde is namelijk zelden gelijk aan de commerciële waarde van een pand. Door goed op de hoogte te zijn van uitsluitende clausules, zoals de NEN-keuring of de brandblusserverplichting. En heeft u al nagedacht over uw huurinkomsten? Zijn deze (lang genoeg) verzekerd als uw pand door brand verwoest wordt? En hoe zit het met uw aansprakelijkheid? Is dat goed geregeld?

De vraag is dus welke risico’s u wilt afdekken en welke risico’s u acceptabel vindt. Desgewenst helpen wij u om dat helder in beeld te krijgen. Door vragen te stellen en goed te luisteren.

Collectieve opstalverzekering
De collectieve opstalverzekering van Firmo is een uniek product dat is samengesteld op basis van jarenlange ervaring. De polis is zo opgebouwd dat er in het geval van een calamiteit zo min mogelijk discussie ontstaat met de verzekeraar. Door de omvang van Firmo Vastgoedverzekeringen geniet u van een zeer scherpe premie, terwijl u verzekerd bent van een uitstekende dekking!

Panden met een herbouwwaarde tot € 1.500.000 kunnen wij voor u taxeren (kosten € 125 per pand) waarbij u een garantie tegen onderverzekering verkrijgt. Als uw panden een civiele verplichting hebben voor brandblussers, dan vervalt deze verplichting bij onze verzekering. Ditzelfde geldt voor de NEN-keuring.

Wat wij wel van u vragen: uw vastgoed bevindt zich in Nederland, het is goed onderhouden en andere verzekeraars hebben u geen verzekeringen geweigerd of opgezegd.